Volg je droom! Glenn Lodeweges durft dat.
Hij gaat voor dans en opent zijn eerste eigen dansschool.
Artikel TC Tubantia door Tom Kolkman


Enschede – Dansen is zijn lust en zijn leven. Op 7-jarige leeftijd stond het voor Glenn Lodeweges vast: hij zou voor het dansen gaan. En niets en niemand zou hem daarbij tegenhouden. De Enschedeer negeerde klasgenootjes die hem plaagden om zijn kleren, haardracht en zijn passie voor dans. Meisjes dansen, jongens niet. Dat was en is bij velen nog steeds de overheersende gedachten. Zelf zoektochten op tv naar danstalenten kunnen dat imago maar moelijk doorbreken. Zijn ouders, die niets met dans hebben, staan pal achter hun zoon, toen en nu. In het oosten van het land is het beeld van ‘jongens dansen niet’ nog sterker dan in het westen, aldus de inmiddels 23-jarige Glenn, die sinds zijn zeventiende in Amsterdam woont. Nu is hij terug in zijn geboortestad en opent een eigen unieke dansschool Glo Entertainment Live | DANCE. Het is de eerste: nog dit jaar opent Glenn in Amsterdam en Antwerpen meer locaties.

In Enschede heeft hij voor de dansschool onderdak gevonden bij Deiana Sports aan de Grounauevoetpad 48. Dit past helemaal. Dieana ligt centraal in de stad, heeft een zwevende dansvloer en het klikt met de eigenaar. Hij heeft dezelfde drive. Glenn is onbekende in de danswereld. Hij heeft meegewerkt in showbaletten en aan tv-programma’s als kinderen voor kinderen, de efteling De Schatkamer. Glenn deed op 17-jarige auditie en werd toegelaten aan de gerenommeerde Dansacademie Lucia Marthas. 5 jaar later stuurde hij hier af en leerde in die periode als assistent van Lucia Marthas de fijne kneepjes van de entertainmentindustrie kennen. En hij wist: die kant wil ik op. En dus richtte hij zijn eigen bedrijf op: Glo Entertainment Live .

Een bedrijf dat bestaat uit 3 poten: DANCE, STUDIO’S en STAGE PERFORMING. DANCE, de locatie in Enschede is gericht op recreaten die techniek en nieuwe vormen van dans willen leren. Voor de gevorderden is er STUDIO’S: een vooropleidingstraject zang en dans naar een academische opleiding. Choreografen van topartiesten zoals Beyonce verzorgen workshops. STAGE PERFORMING richt zich op optredens in binnen- en buitenland, showballet voor optredens van Karin Bloemen, maar ook modeshows voor H&M. ”Het oosten verdient deze opleiding”, meent Glenn die voor de openingsshow Chreografen en dansers heeft moeten meenemen. ,,Over een paar jaar hebben wij die danstalenten uit Enschede zelf.”