dansschool Enschede
danslessen

GLO Entertainment Live is een gevestigde naam op het gebied van professionele danslessen. Met meerdere vestigingen verzorgen we ook danslessen in Enschede. Internationale dans, zang en acteertalent, daar ligt onze focus op. Onze professionele docenten begeleiden beginners tot gevorderden. Volg je binnenkort ook dansles in Enschede? We zijn hét startpunt van beweging, plezier en ontwikkeling.

Van Hip Hop tot theater

Ons aanbod danslessen in Enschede is groot. Veel recreatieve dansers sluiten zich bij ons aan. Maar ook de professionals weten GLO Entertainment Live te vinden. We begeleiden namelijk naar danslessen op een hoog niveau. Hierbij ligt de focus op de commerciële danswereld. Denk hierbij aan televisieprogramma’s, shows en videoclips.

Iedereen kan dansen, jong en oud. Daarom hebben we een breed aanbod danslessen voor iedereen uit Enschede en omgeving. Niet alleen dans maar ook zang en acteren of een combinatie van deze, alles is mogelijk.

Dansles Enschede voor kinderen

Speciaal voor kinderen hebben we verschillende danslessen in ons aanbod. Het kind leert spelenderwijs zich muzikaal maar ook lichamelijk te ontwikkelen. Bovendien vergroten de danslessen het zelfvertrouwen van het kind. Het is belangrijk om kinderen zo vroeg mogelijk kennis te laten maken met muziek en beweging. Dit kan al op kleuterleeftijd, dansschool Enschede gaat hier verder op in.

Een kleine greep uit ons unieke aanbod danslessen voor kinderen van verschillende leeftijden:

 • Hip hop & streetdance
 • Freestyle class
 • Algemene Dansvorming (ADV)
 • Algemene muziek & theatervorming (AMTV)
 • Pop Show Musical Dance (PSMD)
 • Song & Dance

GLO Entertainment Live houdt altijd rekening met de leeftijd van het kind. We delen onze dansklassen in verschillende groepen in (onderbouw, middenbouw, tussenbouw en bovenbouw).

Century Dance Enschede

We willen Century Dance even goed onder de aandacht brengen. Dansschool Enschede is namelijk de eerste die dit aanbiedt. Op een leuke en gevarieerde manier bewegen waarbij er aandacht is voor een warming-up, buik- en bilspieren en voor choreografie. Iedere vier weken veranderen we van (muziek)stijl. Hierbij wisselen we af tussen muziek uit de jaren ’70 t/m ’90, salsa, funky dance en motown.

Dansschool Enschede verzorgt Century Dance voor 25-plussers. De wekelijkse les duurt een uur en is eventueel te combineren met een van onze andere danslessen.

Urban dance, hip hop en streetdance

Urban dance in Enschede volgen? Leer de basis van meerdere dansstijlen, geïnspireerd door streetdance. Ook hip hop is gebaseerd op streetdance en is in de jaren ’70 in New York ontstaan. Hip hop kenmerkt zich door een vrije dansstijl en improvisatie.

Dansschool Enschede verzorgt streetdance- en aanverwante danslessen voor volwassenen en kinderen. Hierbij delen we in op basis van leeftijd of niveau.

reviews

"Mijn beide kinderen genieten ontzettend van de danslessen. Elke week staan ze te trappelen om weer aan de lessen deel te nemen. GLO Entertainment Live is een professionele dansschool die een warme familiesfeer uitdraagt. "

quote01

Deirdre van den Berkt

"Mijn dochter Charlie is gek op dansen. Ze danst nu sinds ze 3 jaar bij GLO Entertainment en ze heeft het ontzettend naar haar zin. Ze krijgt les van o.a. Glenn en Efke, die haar helpen groeien en begeleiden. De groepen zijn gezellig en iedereen is welkom. De verschillende dansstijlen en muziek maakt het heel afwisselend. Er is naast het leren en ontwikkelen ook ruimte voor gezelligheid en dat vinden wij heel belangrijk. Naast de lessen worden er ook diverse workshops aangeboden dus dat is erg leuk."

quote01

Brenda

"Mijn dochter (8) danst vanaf haar 3e levensjaar bij Glo. We kwamen terecht in een warm bad en sinds die dag zijn we nooit weggegaan! Diverse mogelijkheden voor jong en oud. Wil je talent, groei en jouw motivatie ontwikkelen en ontdekken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wees welkom."

quote01

Jessie Groot Zwaaftink

"Mijn dochter gaat al 4 jaar lang met enorm veel plezier naar de danslessen! Het is de persoonlijke aanpak en de variëteit aan dansstijlen die het zo leuk maakt! Zo leuk dat zelf ik als mama van... sinds anderhalf jaar met heel veel plezier de 30+ danslessen van Glenn volg ????"

quote01

Nathaly Watchman

Dansschool Enschede voor volwassenen

Ook volwassenen zijn voor de leukste danslessen meer dan welkom. We begeleiden beginners, gevorderden en de professionals. We besteden speciale aandacht aan commerciële dans (shows of tv-programma’s).

Voor volwassenen bieden we deze danslessen in Enschede:

 • Hip hop & Urban dance
 • Street club dance
 • Century Dance
 • Afro Dance
 • Female Hip Hop
 • Freestyle Class

En nog veel meer. Met speciale aandacht voor dancehall, een ritmische urban dansstijl die van oorsprong uit Jamaica komt. Tegenwoordig is dit een zeer populaire dansstijl die vooral in het westen van Nederland goed van de grond komt. Laten we ook in het oosten van het land zien wat we kunnen!

commercial dance

Modern / Jazz

Urban / Hip Hop Dance

Peuterdans & kleuterdans

Pole Dance

afro Dance 

Dansstudio Enschede: gratis proefles

GLO Entertainment Live werkt samen met de Performance Factory in Enschede. Hierdoor hebben we de beschikking tot onze eigen dansstudio met een oppervlak van maar liefst 240 m². Dit betekent dat we verschillende groepen kunnen begeleiden in al onze dansstijlen. Zowel recreanten, amateurs als professionals maken gebruik van een eerste gratis proefles. Ervaar het zelf, loop binnen bij dansschool Enschede.

GLO Entertainment team

Lesrooster Enschede

OUTDOOR
18:00 – 19:00 Commercial Dance
12 t/m 17 jaar
Docent: Julia Lefers
19:00 – 20:00 Hip Hop Commercial
12 t/m 17 jaar
Docent: Quinty van den Boogaard
20:00 – 21:00 Modern/Jazz
All Level
Docent: Quinty van den Boogaard
17:00 – 18:30 Klassiek Selectie
12 t/m 15 jaar
Docent: Miranda/Vice
Balletschool Enschede
17:00 – 18:00 Hip Hop Commercial
7 t/m 11
Docent: Glenn Lodeweges
18:00 – 19:00 Pop show Commercial
12 t/m 17
Docent: Glenn Lodeweges
19:00 – 20:00 Century Dance 30+
Volwassenen
Docent: Glenn Lodeweges
20:15 – 21:15 Feminine High Heels 
Volwassenen
Docent: Glenn Lodeweges
9:30 – 10:30 Ballet
3 t/m 5 jaar
Docent: Miranda
Balletschool Ensched
10:30 – 11:30 Ballet
6 t/m 11 jaar
Docent: Miranda
Balletschool Enschede
11:30 – 12:15 Peuter & kleuter dans
3 t/m 5 jaar
Docent: Julia Lefers
12:30 – 14:00 GLO SQUAD Dance Crew
Selectieteam
Docent: Quinty van den Boogaard
14:00 – 15:30 Jazz en repertoire
11 t/m 15 jaar
Docent: Miranda
Balletschool Enschede

Maak kennis met Glenn Lodeweges

Glenn is performer en choreograaf en eigenaar van twee vestigingen van GLO Entertainment Live, in Amsterdam en Enschede.

EERSTE KENNISMAKING MET DANS

Op zes jarige leeftijd kwam Glenn voor het eerst in aanraking met dans.

OPLEIDING

In 2007 deed Glenn auditie bij Lucia Marthas, institute for performing arts, te Amsterdam. Glenn werd na een strenge auditie ronde, toegelaten aan de Hogeschool Dansacademie Lucia Marthas te Amsterdam. In 2012 studeerde hij af.

glenn Lodeweges

PERFORMER EN CHOREOGRAAF

Glenn is bekend in het commerciële werkveld en heeft o.a. gewerkt voor televisie programma’s zoals RTL Efteling TV, Schatkamer  en Kinderen Voor Kinderen.

EIGENAAR

Eind 2012 kreeg Glenn het idee om een eigen entertainment bedrijf te starten.

DOCENTEN & CHOREOGRAFEN

Ons docententeam is samengesteld uit academische geschoolde docenten in diverse stijlen en takken van dans, stage coaching, artiestenmanagement, pedagogiek en onderwijs.

Glenn Lodeweges

Art Director

Aliyah Kolf

Teacher Choreograaf

Efke Valentien

Teacher Choreograaf

Quinty van der Boogaard

Teacher Choreograaf

Julia Lefers

Teacher Choreograaf

Gillian Boezerman

Teacher Choreograaf

Jay Lodeweges

Directie secretaresse

Marijke Lodeweges

Relatiebeheer

Proefles! Schrijf je in.